Föredrag på Naturcentrum

Tisdag den 11:e oktober kl. 18:30

Naturcentrum, Lasarettsgatan 1, Linköping

Föredrag med Martin Green: ” Fåglar, ljudlandskap och människor – blir det fler eller färre fåglar och låter naturen likadant idag som förr?”

Ni har säkert imponerats av fågelsången i Vallaskogen under vår och försommar. Men har fågelsången alltid låtit som den gör idag, och kommer den alltid att låta så i vår föränderliga värld? Människan påverkar naturen på många sätt. Det kan i sin tur gynna eller missgynna olika arter. Martin Green kan berätta mer om hur just fåglar påverkas.

Martin arbetar vid Svensk Fågeltaxering vid Lunds universitet. Förutom att bevaka beståndsutvecklingen har han också funderat på hur ändringar i fågelfaunans sammansättning har påverkat kören av fågelsång som vi möter när vi är ute i skog och mark.

Detta är ett samarrangemang med Linköpings fågelklubb. Ingen inträdesavgift.

Ansvarig: Ingemar Ander, 076-776 26 68, ingemar.ander43@gmail.com.  

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *